10 ting du kan gøre for at håndtere stress

Når du føler dig stresset og har brug for øjeblikkelig lettelse, er der nogle skridt, du kan tage for at berolige dig selv og håndtere stressen.  

Her er nogle forslag på mulige teknikker:

 1. Dyb vejrtrækning: Dyb vejrtrækning kan øjeblikkelig sænke dit stressniveau. Prøv at trække vejret dybt ind gennem næsen imens du tæller til fire, hold vejret imens du tæller til fire og ånde ud gennem munden imens du tæller til otte. Gentag dette flere gange. 
 1. Bevæg dig: Tag en kort gåtur, stræk dine arme og ben, eller udfør nogle enkelte øvelser. Fysisk aktivitet kan hjælpe med at frigive spændinger. 
 1. Mindfulness meditation: Praktisere mindfulness meditation for at blive mere opmærksom på dine tanker og følelser uden at dømme dem. 
 1. Det kan virke hjælpsomt at se sine tanker som det de er, bare tanker og være med til at reducere din stress og øge din evne til at håndtere negative tanker. 
 1. Tidsstyring: organisere din tid og dine opgaver for at reducere stress over deadlines og opgaver du har svært ved at nå. To-do lister og kalenderplanlægning er effektive værktøjer for mange for at skabe overblik. Organisere og planlæg din tid så du undgår mest muligt at blive overvældet og stresset. 
 1. afslapning og søvn: Forsøg at slappe af og lade op. Prioritere din søvn for at genopbygge energi. Prøv at etablere en sund søvnrutine for at forbedre din søvnkvalitet. 
 1. Social støtte: Del din følelser med venner og familie, søg støtte hos mennesker omkring dig som udviser omsorg for dig. Det kan være en lettelse at tale åbent med andre om det som føles svært og stressende. 
 1. kost og ernæring: Spis sundt og forsøgt at passe faste måltider ind i løbet af dagen, undgå overdrevet forbrug af koffein og alkohol da det kan forværre din stress. 
 1. Terapi: overvej at søge professionel hjælp fra en terapeut eller en professionel behandler. Hvis din stress er vedvarende eller alvorlige, kan samtale terapi være meget effektivt. 
 1. Dyrk din interesser: Aktiviteter der skaber glæde og afleder opmærksomheden fra stress kan øge din trivsel. 
 1. Strategier: Det er vigtigt at finde lige netop de strategier der fungerer bedst for dig, da håndtering af stress er individuelt og en sum af personlige erfaringer. 

Det er vigtigt at forbygge og håndtere stress rettidig for at reducere din egen sårbarhed for over for stress. Men husk også på, at stress er en naturlig del af livet, som med de rette værktøjer og strategier kan minimeres. Pas på dig selv og husk at prioritere din mentale og fysiske sundhed.

Jeg håber dette indlæg gav dig nyttig information og inspiration

Hilsen 

Sanne Rose 

Seneste indlæg

Når man bliver forladt af nogen man elsker, kan det føles som om jorden forsvinder under ens fødder. Smerten ved at blive forladt kan være uudholdelig, og det kan være endnu mere svært når man mangler svar, hvorfor det skete.