10 tips til mere energi

8[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text el_class=”moerk”]

10 tips til mere energi 

1: Få en fuld nattesøvn. 

Intet virker mere genopladeligt for din hjerne, dit humør og  din fysik end en god nats søvn. 

Faste sengetider morgen og aften kan være med til at sikre dig god søvn og være med til at give dig den mængde søvn du har brug for. 

2: Faste rutiner.

Rutiner skaber færre valg. Lav faste rutiner fra det øjeblik du vågner til det øjeblik du er ude af døren. Jo færre valg du er nødt til at træffe, jo mere energi kan du bruge på de ting som er  virkelig vigtige for dig. 

3: Mono-task i stedet for multi-taske.

Studie efter studie bekræfter at muliti-tasking er ineffektivt. Vi bliver ikke mere effektive af at gøre tingene oven i hinanden, da det kræver energi at skrifte imellem vores opgaver.

4: Giv dig selv en pause.

At give dig selv en pause i ny og næ, gør at du får mere gjort. Selv korte pauser er med til at give et mentalt og fysisk boost. 

5: Kom igang med at træne.

Træning hjælper dig med at rydde op i dit hovede. Gå, løb, cykel en tur. Korte træningspas med høj puls. Alt tæller. Fysisk træning slipper dit tankemyller fri og du kommer ned i kroppen. Her får du frigivet signalstofferne dopamin og serotonin og der udskilles endorfiner, som gør at vi føler os glade. 

6: Spis fornuftigt.

At fordøje mad kræver energi af kroppen. Undgå svært forproduceret mad, som kræver din krop knokler med fordøjelsesarbejdet. Undgå  samtidig mad med højt indhold af sukker, så dit blodsukker ikke påvirkes unødigt og sender dig på en rutchebanetur op og ned i energi.

7: Giv slip  på ting som er ligegyldige.

Hvis du har en begrænset mængde energi, giver det bedst mening at bruge den på ting som er betydningsfulde. Mange ting i vores hverdag er uvigtige, spar din energi på det som virkelig er betydningsfuldt for dig. Brug tid sammen med mennesker som får dig til at føle dig godt tilpas. 

8: Lav en plan for I morgen.

Når du starter dagen er det meget mere overskueligt hvis du ved hvad du skal. Brug lidt tid på inden du går i seng, at forberede dig på dagen i morgen.  Lav evt en liste over ting du skal, den følgende dag. Når du vågner næste morgen har du allerede en plan. 

9: Uddelegerer opgaver. 

Kig igennem de tusindvis af opgaver du har hver dag, se om ikke du kan uddelegere nogle af dine mindre opgaver til andre. Bed dine børn om at tømme opvaskemaskinen, lad din partner putte børnene etc. Spørg dig selv om du kan  uddelegere noget  til andre omkring dig? Spørg dig selv om det er vigtigt ? Hvis ikke, så stop med at gøre det!

10: Tal pænt til dig selv.

Vi slider på vores eget selvbillede, når vi taler med en kritisk stemme indeni. Tal pænt til og om dig selv. Vær opmærksom på ikke at selvsabbotere din egen energi med negative tanker og kritisk indre dialog. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Seneste indlæg

Når man bliver forladt af nogen man elsker, kan det føles som om jorden forsvinder under ens fødder. Smerten ved at blive forladt kan være uudholdelig, og det kan være endnu mere svært når man mangler svar, hvorfor det skete.